Persondatapolitik

Behandling af persondata i Skilaas

Senest revideret 27. december 2018

1. Generelt og dataansvarlig

Denne politik om behandling af persondata beskriver, hvorledes Skilaas indsamler og behandler oplysninger om dig.

Politikken gælder for persondata, som du afgiver til os, eller som vi indsamler via skilaas.dk.

Skilaas er dataansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger. Al henvendelse til Skilaas kan ske via kontaktoplysningerne anført under punkt 7.

2. Hvilke persondata indsamler vi, til hvilke formål og retsgrundlaget for behandlingen

Når du besøger skilaas.dk, indsamler vi oplysninger om dig og din brug af websitet. Det sker eksempelvis hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, foretager køb, deltager i konkurrencer mv. Vi anvender også cookies. Du kan læse mere om cookies nedenfor.

2.1 Brug af webshop

Når du handler i vores webshop registrerer vi dit navn, adresse, e-mailadresse, telefonnummer, betalingsmåde, oplysninger om hvilke produkter du køber og eventuelt har returneret, leveringsønsker, samt oplysning om den IP-adresse, hvorfra bestilling er foretaget. Vi kan foretage kundetilfredshedsundersøgelser samt opfordre dig til at vurdere os på eksempelvis Trustpilots hjemmeside. Har vi dit samtykke, kan vi også bruge oplysningerne til markedsføring, herunder til at minde dig om igangværende bestillinger, der ikke er færdiggjorte.

2.1.1 Formålet, er at levere de produkter, du har bestilt og i øvrigt opfylde vores aftale med dig, samt administrere dine rettigheder til eksempelvis at returnere og reklamere. Oplysninger om dine køb behandler vi også for at overholde lovkrav, herunder til bogføring og regnskab. Retsgrundlaget for behandlingerne er således aftalen med dig og lovkrav.

2.2 Nyhedsbrev

Tilmelder du dig vores nyhedsbrev, indsamler vi med dit samtykke oplysninger om dit navn, din e-mailadresse og din interesse for vores produkter.

2.2.1 Formålet er at kunne levere tilbud, målrettet markedsføring, information og servicemails til dig. Vi kan profilere dig på baggrund af dine oplysninger, din indkøbshistorik, og eventuelt cookies, for eventuelt at kunne sende målrettet markedsføring på produkter mv., der kan være interessant for dig.

2.3 Kontakt via web eller chat

Hvis du kontakter os eksempelvis om en ordre, forespørgsel eller klage, behandler vi dine identifikationsoplysninger som eksempelvis navn, e-mail, samt eventuelt persondata om dig, som du afgiver ved henvendelse.

2.3.1 Formålet er at kunne yde kundeservice, besvare forespørgsler, håndtere klager mv. Vores grundlag kan være i aftalen med dig som kunde, vores legitime interesse i at forsvare os mod et retskrav eller gøre et retskrav gældende, og/eller pligter efter lovgivningen.

2.4 Cookies

Websitet anvender også cookies, som beskrevet i vores cookiepolitik under punkt 4.

3. Børns persondatabeskyttelse

Vi er opmærksomme på det særlige behov for persondatabeskyttelse omkring børn.

Vi indsamler ikke vidende oplysninger om børn under 13 år, med mindre værge eller forældremyndighedsindehaverens samtykke foreligger. Hvis du mener at vi har indsamlet persondata om børn under 13 år, beder vi dig kontakte os med henblik på sletning.

4. Cookiepolitik

4.1 Hvad er en cookie?

En cookie er en lille tekstfil som sendes fra webserveren til webbrowseren (eksempelvis Chrome eller Internet Explorer). Denne cookie gør det muligt for websitet eller serveren at indsamle specifik, men begrænset information fra webbrowseren om den besøgende, dig.

Skilaas.dk fungerer, ligesom de fleste andre websites, bedst, hvis du tillader brug af cookies. Cookies kan indeholde persondata, men kan også blot indeholde rent teknisk information. Når du besøger skilaas.dk sætter vi med dit samtykke cookies på din computer.

4.2 Hvordan bruger vi cookies?

4.2.1 Vi bruger cookies til at hjælpe os med at huske dig, når du besøger hjemmesiden igen og til at huske, hvilke sider, og hvilke særlige indstillinger, som du måske har valgt undervejs – vi kan bruge de oplysninger til at personliggøre det indhold, der bliver vist dig eller at undgå, at eksempelvis en pop-up bliver vist to gange.

4.2.2 Vi registrerer eksempelvis hvilken type browser du bruger, hvilke søgetermer du bruger på websitet, din IP-adresse, og informationer om din computer. Formålet er at optimere brugeroplevelsen og websitets funktion, udarbejde statistik over den nærmere brug af websitet, samt foretage målrettet markedsføring, herunder retargeting, til dig. Vores retsgrundlag for denne behandling er dit samtykke til cookies og vores legitime interesse i markedsføring.

4.2.3 Vi gør brug af forskellige typer cookies på skilaas.dk. Der er førstepartcookies, som vi sætter, og så er der tredjepartscookies, som vi tillader en tredjepart sætter via din brug af websitet. De varierer fra langsigtede cookies (for at huske dig og dine præferencer) til kortsigtede eller sessionsbaserede cookies, som udløber, når du lukker dit vindue i browseren. Du kan få et samlet overblik over cookies på websitet ved at følge dette link: https://skilaas.dk/cookieoversigt/

4.2.4 Vi kan også bruge en række værktøjer fra sociale medier – både tredjeparts og specialbyggede – for at øge brugerinteraktion på skilaas.dk (eksempelvis “Like”, “Share” eller “Tweet”).

4.2.5 Hvis du allerede benytter disse platforme, vil deres cookies muligvis blive omstillet til vores website og linket til din brugerkonto. I det tilfælde vil data kunne bruges til at tilpasse visse reklamer eller funktioner på det pågældende website baseret på din brug af deres service fra websitet.

4.2.6 Vi kan gøre brug af andre tredjepartscookies (indstillet fra andre websites, som eksempelvis Google) til at indsamle og opbevare anonyme statistikker om browsingmønstre eller websiteadfærd og opbygge en demografisk profil. Den data er indsamlet sammen med andres besøgsdata for at danne en kollektiv analyserapport. Det er vigtigt at bemærke, at denne data ikke er personligt identificerbar og udelukkende bruges til rapportering og statistiske formål.

4.3 Hvad, hvis jeg ikke ønsker cookies?

Du er ikke forpligtet til at acceptere cookies fra vores website, og de fleste browsere giver dig mulighed for at afvise dem. Hvis du ønsker at vide, hvordan du gør dette, skal du se på Hjælp I menuen på din browser eller kontakte din systemadministrator. Du skal dog bemærke, at hvis du afviser cookies, vil visse tjenester eller sider på skilaas.dk ikke være tilgængelige for dig, eller måske ikke fungere efter hensigten.

5. Hvem deler vi dine persondata med?

5.1 Selvstændigt dataansvarlige

5.1.1 Vi videregiver dine persondata, når det er nødvendigt for at levere varer til dig. I så fald vil dit navn, (leverings)adresse, e-mail, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leveringsønsker kunne videregives til en eller flere transportører, der forestår den fysiske levering.

5.1.2 Ved køb eller henvendelse til os om ikke-lagerførte varer kan de nævnte oplysninger videregives til producenten eller sælgeren af den pågældende vare, som i så fald vil forestå leverancen.

5.2 Databehandlere

5.2.1 Vi overlader persondata til databehandlere, der udelukkende behandler personoplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål. Vi har indgået skriftlige databehandleraftaler med alle databehandlere, herunder sikret, at de er underlagt fortrolighed.

5.2.2 Databehandlere kan være placeret i EU/EØS eller i andre lande, hvis vi har tilstrækkelige garantier for, at dine personoplysninger er undergivet fornøden behandlingssikkerhed. Vi benytter databehandlere til eksempelvis teknisk drift og forbedringer af sportsgadgets.dk, udsendelse af nyhedsbreve samt målrettet markedsføring, herunder retargeting, samt til din bedømmelse af vores virksomhed og produkter. Tre af disse databehandlere er beliggende i USA (Google, Facebook og The Rocket Science Group). De fornødne garantier for overførsel af oplysninger til USA er sikret gennem deres certificering under EU-U.S. Privacy Shield.

6. Dine rettigheder som registreret

6.1 Du har ret til at få adgang til dine persondata

6.1.1 Du har til enhver tid ret til at få oplyst, hvilke persondata vi behandler om dig, hvor de stammer fra, og hvad vi anvender dem til mv. Du kan bede om kopi af disse persondata. Adgangen kan være begrænset af hensyn til andre personers rettigheder, som følge af forretningshemmeligheder og/eller immaterielle rettigheder.

6.1.2 Du kan i visse tilfælde også have ret til at få dine data udleveret i en elektronisk kopi eller overført til en anden dataansvarlig, når behandlingen sker på samtykke eller kontrakt (såkaldt dataportabilitet).

6.2 Du har ret til at få unøjagtige persondata rettet eller slettet

6.2.1 Hvis du mener, at de persondata, vi behandler om dig, er unøjagtige, har du ret til at få dem rettet.

6.2.2 I nogle tilfælde vil vi have en forpligtelse til at slette dine persondata. Det gælder eksempelvis, hvis du trækker dit samtykke tilbage. Hvis du mener, at dine persondata ikke længere er nødvendige i forhold til det formål, som vi indhentede dem til, kan du bede om at få dem slettet. Du kan også kontakte os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen eller andre retlige forpligtelser.

6.2.3 Når du henvender dig med en anmodning om at få rettet eller slettet dine persondata, undersøger vi, om betingelserne er opfyldt, og gennemfører i så fald ændringer eller sletning så hurtigt som muligt.

6.3 Du har ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine persondata

Du har ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine persondata. Du kan også gøre indsigelse mod vores behandling af dine persondata til markedsføringsformål. Hvis din indsigelse er berettiget, sørger vi for at ophøre med behandlingen af dine persondata.

6.4 Ret til at tilbagekalde dit samtykke

Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en given behandling af persondata. Hvis du ønsker at tilbagekalde dit samtykke, kan du gøre det direkte via eksempelvis den e-mail, vi har sendt dig eller ved at kontakte os.

6.5 Hvordan gør du brug af dine rettigheder?

Du kan gøre brug af dine rettigheder ved at kontakte os.

6.6 Klage

Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet, Borgergade 28, 5., 1300 København K over vores behandling af dine persondata. Klage kan blandt andet indgives på mail dt@datatilsynet.dk eller telefon +45 33 19 32 00.

7. Kontaktoplysninger

Hvis du har spørgsmål eller ønsker at bruge dine rettigheder, kan du kontakte os.
Skilaas
Refshalevej 147, st. tv.
1432 København K.
Danmark

Telefonnummer: +45 60 55 56 67
E-mail: mail@skilaas.dk

8. Sletning af persondata

8.1 Oplysninger indsamlet ved brug af cookies mv. slettes i henhold til oversigten i punkt 4.

8.2 Hvis du trækker dit samtykke til nyhedsbrev tilbage registrerer vi dette og sender ikke yderligere kommunikation. Vi gemmer oplysninger om din framelding, så længe vi i medfør af lovgivningen skal kunne dokumentere dette.

8.3 Oplysninger indsamlet i forbindelse med køb du har gennemført på skilaas.dk vil blive opbevaret i 5 år til udgangen af et regnskabsår for at opfylde bogføringslovens krav.

9. Sikkerhed

9.1 Vi har naturligvis truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger for at undgå, at dine personoplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

9.2 Kun medarbejdere, der har et reelt behov for at få adgang til dine persondata for at udføre deres arbejde, har adgang til disse.

10. Ændringer i Persondatapolitikken

10.1 Vi forbeholder os ret til på ethvert tidspunkt at ændre Persondatapolitikken, og giver i så fald meddelelse på skilaas.dk med et passende varsel og/eller på de enkelte tjenester, når dette er relevant.

10.2 Den til enhver tid gældende politik er tilgængelig på skilaas.dk og de relevante tjenester.